ÖZGEÇMİŞ

Dr. Atasoy Girişimsel Radyoloji UzmanıProf. Dr. Mehmet Mahir ATASOY 

İlk ve Orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Mehmet Mahir Atasoy 1978 yılında doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) bölümünü 2001 yılında bitirdi. 

2002-2006 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Radyoloji İhtisasını tamamladı. Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda ülkenin en iyi meme radyologlarından biri olan Prof. Dr. Levent Çelik ile birlikte çalışma fırsatı buldu. Uzmanlık tez konusu olarak da “Meme Kanserli Hastalarda Meme MR’ının Tedavi Yönetimine Katkısı” nı inceledi.

Türkiye Meme Vakfı’nda 2 yıl kadar Meme Radyoloğu olarak görev yaptı. Halen Türkiye Meme Vakfı’nın yönetim kurulunda sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmektedir.

Bir yıllık askerlik görevini Diyarbakır Asker Hastanesinde tamamladı.

Askerlik sonrası Dr. Siyami Ersek Hastanesinde 2 yıl radyoloji uzmanı olarak görev yaptı ve girişimsel radyoloji, anjiografi ve stent uygulamaları konusunda deneyim kazandı.

2011 yılından itibaren Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Meme Radyolojisi ve Girişimsel Radyoloji bölümlerinde öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Mehmet Mahir Atasoy 2016 yılının mart ayında doçentlik ünvanını aldı.

Çalışmalarını daha ziyade yeni tedavi yöntemlerine, önceden tedavisi için ameliyat gereken hastalıkların gelişen teknoloji ile ameliyatsız olarak yapılan tedavilerine yoğunlaştırmıştır. Modern yöntemler ile tedavisinde uzmanlaştığı başlıca konular; Varis tedavisi, meme kitlelerinin (fibroadenom) tedavisi, tiroid nodüllerinin tedavisi ve başta karaciğer olmak üzere bazı kanserlerin tedavileri sayılabilir.

Modern yöntemler ile ameliyatsız olarak yapılan varis tedavisini 2011 yılından itibaren 2000’ in üzerinde hastaya başarı ile uygulayan  Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy, bu konudaki öncü akademisyenlerden biridir. Dünyanın en önemli Girişimsel Radyoloji dergilerinden biri olan JVIR da ilk defa çapı 15 mm den büyük olan damarlarında lazer ile tedavi edilebileceğini gösteren çalışmasını yayınlandı.  Bununla beraber, kendi geliştirdiği FAFS tekniği sayesinde ciltten çok kabarık ve büyük varisli damarların da ameliyatsız olarak tedavi edilebileceğini göstermiştir. FAFS tekniğini, Avrupa nın en önemli radyoloji dergilerinden birisi olan Clinical Radiology de yayınlamıştır.

Ayrıca meme radyolojisi bölümünde, meme kanserinin ileri görüntüleme yöntemleri ile erken teşhisi, meme biyopsileri ve iyi huylu meme kitlelerinin ameliyatsız tedavisi konularında hastalarına yardımcı olmaktadır. Türkiye ‘de meme kitlelerinde HIFU tedavisi ile ilk seriyi sunan ekipte yer alan Dr. Atasoy meme kanserinde birçok yeni teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı multidisipliner bir ekibin radyoloğu olarak çalışmaktadır.

Maltepe Üniversitesi’nde Girişimsel Onkoloji Bölümünde Transarteryel Kemoembolizasyon(TAKE), RF Ablasyon ve Mikrodalga Ablasyon yöntemleri ile onkoloji hastalarına modern tıbbın en ileri yöntemleri ile tedaviler uygulamaktadır. 

Uluslararası hakemli dergilerde 25 in üzerinde bilimsel makalesi yayınlanan hocamız birçok uluslararası toplantıya da konuşmacı olarak davet edilmiştir. Bilimsel ödüllerinin yanında bir de patenti kendisine ait vakumlu biyopsi iğnesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Mahir ATASOY sağlıklı bir ruh hali, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı ile hastalıkların büyük ölçüde önlenebileceğinden hareketle sadece tedavi yönlü ilerleme göstermeyi yeterli görmemiş ve hastalarına daha fazla yardımcı olabilmek için modern tıptaki akademik kariyerinin yanında koruyucu hekimlik, fonksiyonel tıp ve integratif tıp konularında da eğitimler almıştır.

İntegratif tıp konularında aldığı birçok eğitimin yanında 2017 yılından itibaren Sağlık bakanlığı onaylı fitoterapi, ozon ve hipnoz eğitimleri almıştır. Amerika’daki Institute for Functional Medicine den  2 yıl süren bir eğitim sonrasında Fonksiyonel Tıp Uzmanlığı belgesini almıştır.

Sosyal sorumluluk projesi olarak 2010 yılından itibaren birçok organizasyonda Koruyucu Hekimlik Seminerleri vermiştir. Halka yönelik seminerlerinin yanında tıp fakültesindeki öğrencilerine ve meslektaşlarına da sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının hastalıklar üzerindeki etkileri ile ilgili eğitimler vermektedir. Hastalıklardan korunmada ve iyileşmede sağlıklı bir ruh halinin, sağlıklı beslenmenin ve sağlıklı yaşam tarzının çok önemli olduğuna inanan Dr. Atasoy 2017 yılında kurucu üyesi olduğu (KOHEF) Koruyucu Hekimlik ve Fonksiyonel Tıp Derneği’nin de başkanlığını yürütmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Girişimsel Radyoloji bölümünde ve kendi özel kliniği'nde ameliyat olmak istemeyen hastalarına modern yöntemler ile ameliyatsız tedaviler uyguladıktan sonra fonksiyonel tıp bakış açısı ile tavsiyelerde bulunmakta ve bazı destekleri önermektedir.

Ayrıca sağlığına kavuşmak, kullandığı ilaçlardan kurtulmak isteyen hastaları ya da henüz sağlığı bozulmadan önlem almak isteyen bilinçli insanları fonksiyonel tıp kliniği'nde görmektedir.

Dr. Atasoy “Geleceğin Kişiye Özel Bütünsel Tıbbı” olarak tanımladığı Fonksiyonel Tıp hakkında başta hekimler olmak üzere insan sağlığına katkı sağlamayı hedef edinen herkese eğitim vermek amacıyla 2018 yılından itibaren fonksiyonel tıp eğitimleri düzenliyor.  Halen Fonksiyonel Tıp Uygulamalarının multidisipliner bir şekilde öğretilmesi için eğitim çalışmalarını farklı branş uzmanlarıyla birlikte sürdürmektedir.

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2021 yılında profesörlük ünvanını almıştır. Halen akademik çalışmalarına bu üniversitede devam etmektedir.

Dr. Atasoy, günümüz koşullarında sağlıklı ve vitamin/mineral içeriğinden zengin gıdaların çok fazla tüketilememesi nedeniyle kaliteli gıda takviyelerinin kullanılması gerektiğine inanmaktadır. Kalitesi ve etkinliği ile Türkiye'nin gıda takviyelerinde  referans bir markası olma hedefiyle kurulmuş olan şirketin kurucu üyelerinden olup  REFERANS markalı ürünlerinin bilimsel danışmanlığını yürütmektedir.

dratasoy.com

varisonline.com

kohef.org

fonksiyoneltipklinigi.com

fonksiyoneltipplatformu.com

referansurunler.com

SOSYAL MEDYA